Блоги

Воротинцев Кирило [1]

Версія для друку [2] Відіслати другу [3] 27.02.2012 13:06  Воротинцев Кирило [4]

Фокуси фокусування

Попри увесь безлад, що має регулярну прописку на моєму робочому столі, є на ньому три незмінні речі – звичайнісінькі листки формату А4.

Листок перший.

Він містить перелік справ, які я поставив до виконання і втілив минулого тижня. З купою помарок відміток, підкреслень, виділень і просто випадковими малюнками. Більшість, особливо офісні перфекціоністи, стануть докоряти, що то вже минуле і мотлох слід викидати до смітника, але я дозволю собі не погодитись. Річ в тім, що саме цей листок дозволяє мені бачити скільки невиправної користі я наніс за минулий тиждень і наскільки добре це у мене це вийшло. Важливі справи виділені, другорядні доповнюють – не треба нічого аналізувати, все готово. Хороше підґрунтя для відчуття успіху.

Листок другий.

Тут я розписую поточні справи та завдання. Вони допомагають зосередитись, розпланувати свій час, розставити пріоритети. Окрім наведеного, це також дозволяє мені перевіряти чи, бува, чогось не забув і виконувати все вчасно. До того ж, на ньому залишається багато місця для поточних помарок: нагадувань, записів під час телефонних розмов і т.д. За тиждень він перетвориться на перший листок.

Третій листок.

Останній аркуш – це плани на майбутні тижні. Фактично, вони задають довгострокову ціль і дозволяють розуміти чого я насправді прагну і як до цього рухатись. До того ж, наявність останньої сторінки допомагає спів ставляти те, чим я займався і чим займаюсь наразі з тим до чого я йду і бачити, чи правильно вчиняю і де, потенційно, потрібні зміни.

Три прості безкоштовні листки розписані звичайною кульковою ручкою. Вдалі справи не завжди потребують дорогої техніки чи чогось на кшталт.


27.12.2011 - У цю передноворічну пору [5]

14.11.2011 - Хочеш мати те, чого ніколи не мав, навчись робити те, що ніколи не робив [6]