Блоги

Версія для друку [3] Відіслати другу [4] 11.03.2014 23:42  Ман Денис [5]

Що відбувається у тренера?

Четвертий рік поспіль весна для мене – це хороша нагода прокинутися від зимової сплячки. Не скажу, що особливо довелося поспати цієї зими, як в прямому так і переносному сенсі, проте старт соціального проекту ГК «Територія Бізнесу» - це як новий рік, як перше січня.

От власне як і початок кожного нового року, хочеться, щоб у старому все було добре, «закриті» всі справи і проблеми, ну і власне приступити до початку нового, або хоча б оновленого життя.

Відверто кажучи, не вистачало ці 3 місяці тренінгів. В рамках діяльності громадських організацій проводив кілька тренінгів, проте цільова аудиторія і тематика там зовсім інша, та й чесно кажучи, це зовсім не порівнювані речі.

Вчора зловив себе на думці, що звик до проекту. Потім трохи подумав, і зрозумів, що це не просто звичка, а дуже важлива необхідність.

Сьогодні люди, які знаходяться в статусі безробітного, не бачать для себе особливо велику кількість перспектив. Соціально-економічна та й політична ситуація в державі далеко не сприяють стабільності в думках українців, а впевненості в завтрашньому дні не побільшало, на жаль.

Для мене тренінг з технік пошуку роботи чи підприємницькі теми є чи не найпрактичнішими з усіх. Чому? Бо тут учасникам не можна говорити, що треба ставити і досягати цілей, та розбиратися в своїй психології, їм потрібно дати реальні інструменти для процесу, який має слідувати одразу за тренінгом.

Пошук таких інструментів у мене триває постійно, щодня. Намагаюся завжди прийти до людей з чимось новим (область маленька, місто також, дуже часто до нас на тренінги приходять одній і ті ж учасники, які раніше вже відвідували можливо навіть ту саму тему) і чимось по максимуму конкретним.

Я користуюсь приблизно таким алгоритмом у тематиках з підприємництва: «знайомство з темою – мозковий штурм – приклади – досвід учасників – мій досвід – приклади – тест (вправа) – роздаткові матеріали – приклади – завдання – перевірка результативності тренінгу». Він достатньо практичний і виправдовує себе. В більшості випадків контакти з учасниками по закінченні тренінгів не завершується, наше спілкування продовжується як консультації. Думаю, це добрий результат тренінгу. 


31.03.2015 - Життя без кордонів. Об’єднання зусиль [6]

10.12.2014 - Декілька правил щодо написання резюме [7]

10.07.2014 - Як знайти відповіді на запитання? [8]

14.05.2014 - Хочеш бути успішним – відповідай вимогам часу! [9]

27.03.2014 - Як з користю скоротити час? [10]