Існує істина: зазвичай, люди пам’ятають про погане обслуговування, а не про якість їжі. Якщо ж ресторан відвідують з певною частотою, означає, що задоволені його сервісом. Клієнт приходить не просто поїсти, а отримати якісне обслуговування та приємне уважне ставлення.
Про ресторани та правила обслуговування в них написано чимало. Сервіс – це те, як ставляться до клієнта, це найдорожче в ресторані, що продається. Пропоную деякі аспекти обслуговування для ресторанів, які хотіли б завоювати своїх постійних клієнтів.
1. Якщо зарезервований столик не готовий і гостю необхідно зачекати, вибачтеся і запропонуйте, наприклад, безкоштовний коктейль чи келих вина.
2. Коли пропонуєте вино, не робіть припущень про обізнаність клієнтів у винах. Задайте кілька питань, щобїївизначити.
3. Повинен бути певний ритм розливання напоїв під час трапези. Розливати необхідно з такою частотою, щоб клієнт не наливавсам, алеі досить рідко, щоб не відчував,що його підганяють.
4. Хороший офіціант завжди доступний для клієнтів.
5. Слухайте побажання клієнта і робіть так як він сказав.
6. Не говоріть гостям неправду і не нав’язуйте їм власну думку.
7. Не прибирайте посуд, доки всі за столом не завершили трапезу.
8. Не приносіть рахунок доки гості самі не попросять його.
9. Намагайтеся побудувати з гостем хороші стосунки. По можливості, запам’ятовуйте імена та яким стравам (напоям) надають перевагу постійні клієнти закладу.
10. Задоволення скарг клієнта – шлях до успіху. Скарги – кермо управління лояльністю клієнта.
11. Давайте своїм гостям більше, ніж вони очікують.
Це прості принципи. Але незалежно від того, що ви робите, ви маєте бути націлені зробити це добре!
30.11.2015 - Електронний ресторан та цифрове обслуговування
25.10.2015 - Деякі аспекти, які потрібно знати про управління рестораном
Додати новий коментар